Pestatie Sport Predikaat voor Magic's Wicked QueenTijdens hun eerste Z1 wedstrijd wisten Wicky en Feline meteen twee 1ste prijzen en twee winstpunten in de wacht te slepen. De week erna deden ze dit nog eens over en in 7 dagen tijd dus 4 winstpunten het het Z1 behaald,

Een prachtige prestatie voor deze net 13 jarige amazone en 7 jarige pony!

Met dit sportresultaat heeft Wicky het Prestatie Sport Predikaat behaald.

Nieuw ruitertje voor Sweet Forest June Rose
Enkele weken geleden is June verhuist naar haar nieuwe ruitertje Britt. June staat nu gestald op dezelfde stal als Wicky, Funny Horse te Aalmeer.

Nog maar heel kort een combinatie en al meteen hun eerste wedstrijd winnen! Tijdens de onderlinge springwedtrijd van de rijvereniging wisten Britt en June met een supersnelle barage het 60 cm te winnen.

Leap of Faith Misty Ster en 2de geplaatst te Wamel
Op de regionale New Forest keuring te Wamel was er een mooie 2de plaatst en het Sterpredikaat voor de driejarige Sweet Forest Wizard dochter Leap of Faith Misty.

Misty komt uit de merrie Teunishoeve Showqirl (v: Oosterbroek Francois) en is in eigendom van Iris de Vreede.

Mooie 5de plek voor Magic´s Wicked Queen op de Regiokampioenschappen NH


Een mooie 5de plaats voor Wicky en Feline op Regiokampioenschappen in de klasse M2 te Hoofddorp. Helaas door wat spanning bij Wicky geen plaatsing voor de Hippiade maar wel 2 goed gereden proeven en weer beiden goed voor een winstpunt.

Inmiddels zijn er ruim voldoende punten behaald om binnenkort in de klasse Z1 te starten!

Magic´s Wicked Queen onverslaanbaar op CH Hoofddorp

Op CH Hoofddorp waren Wicky en haar ruitertje Feline onverslaanbaar in de klasse M2. Met twee supermooie foutloze proeven wisten zij beide proeven te winnen met grote voorsprong op de nummer twee, goed voor 3 winstpunten en een podiumplaats.

Hengstveulen voor Billy Jean


De door ons gefokte Billy Jean is moeder geworden van een prachtig hengstveulen, Moonwalker.

Billy Jean is een dochter van Sweet Forest Wizard uit de Kroonmerrie Buters Valiente (v: Oosterbroek Sergio). Als veulen hebben wij Billy verkocht naar Frankrijk en daar is ook haar zoon Moonwalker geboren.

Dit goed ontwikkelde en mooi in het type staande hengstveulen is een zoon van de Franse New Forest hengst Furzley Fox Trot.


Rust zacht lieve Magic


Lieve lieve Magic,

23 jaar mijn beste vriendin, heel veel mooie momenten met je gedeeld en verdrietige momenten toen wij afscheid moesten nemen van je veulen Teddybear en je dochter en maatje Fairytale.

7 x heb je mij een super trotste fokker gemaakt met je mooie veulens. Jouw preferentschap en Wicky haar kampioenstitel maakte mij trotser dan trots!

29 maart 2018 was de moeilijkste dag uit mijn leven, na 23 jaar hebben we afscheid genomen. Wat doet dat een pijn.

Lieve lieve Magic ik ga je zo ontzettend missen!


Wizard's Magic Preferent


Op 22 jarige leeftijd heeft Magic haar predikaat Preferent mogen ontvangen. Deze ontzettende fijne NRPS merrie heeft mij schitterende veulens gegeven en is een super goede moeder voor haar kroost. Ik ben dan ook ontzettend trots op dit predikaat wat ze dik heeft verdiend.

Het predikaat Preferent heeft ze behaald op haar 3 van haar  nakomelingen die in het bezit zijn van het predikaat Ster.
Navajo (v: Neron)
Boogie Man (v: Berkshof Higgledy Piggledy)
Magic's Wicked Queen (v: Irakion)

Ster predikaat voor Magic's Wicked Queen

Het is een hele succesvolle maand voor onze Wicky, regionaal NRPS kampioen Regio West, Kringkampioen L2 Dressuur Noord Holland Zuid en ook nog eens eerste geplaatst op de Nationale NRPS keuring en het predikaat Ster ontvangen.

Super trots op deze jonge pony!

Magic's Wicked Queen Kringkampioen Noord Holland Zuid
Op de kringkampioenschappen Noord Holland Zuid wisten Wicky en Feline het kringkampioenschap te bemachtigen in de klasse L2 dressuur. Beide dressuurproeven werden beloond met een 1ste prijs met maar liefst 3 winstpunten.
De punten om over te stappen naar de klasse M1 zijn hiermee ruimschoots behaald.


Magic's Wicked Queen Kampioen NRPS regio WestOp de RK NRPS regio West mocht Wicky zich als eerste opstellen en kreeg een eerste premie. In de daar opvolgende kampioenskeuring mocht zij wederom als eerste opstellen en werd Kampioen D pony merries Regio West.

Later op de dag deed ze ook nog mee aan de Divoza Dressuur Cup met haar ruitertje Feline van Geffen. Hier behaalde zij een mooie tweede plek.

Wat een fantastische dag, op naar de Nationale keuring op 12 augustus te Lunteren!


Sweet Forest June Rose op haar best op de RK te Hoofddorp


Het blijft mij verbazen dat er op een New Forest keuring zoveel opgefokte pony's te vinden zijn. Het was ooit de perfecte kinderpony maar er lopen zoveel ponys rond deze tijd die door volwassen mannen amper te mannen zijn. Bijzonder jammer dat dit fijne ras zo gefokt wordt en dan ook nog als kopstuk op de keuring geplaatst wordt.

Wij doen daar niet aan mee! Wij fokken een brede Forester geschikt voor het hele gezin. June voldoet helemaal aan ons ideaalbeeld. Op de keuring te Hoofddorp liet ze zich prima zien en sprong de sterren van de hemel in het "keuren nieuwe stijl". Buiten dat gedroeg ze zich keurig en was de kalmheid zelf. Zo zien wij ze graag maar de jury niet dus helaas zonder sterpredikaat maar met een supergevoel huiswaarts.

Nieuw ruitertje voor Magic's Wicked QueenNa haar zeer succesvolle uitstapje naar België, met vele overwinningen in de regio Brabant is Wicky nu terug in onze eigen regio Noord Holland.

Gestald op ponyclub Funny Horse in Aalmeer en gereden door Feline van Geffen. Met dit slechts 11 jarige talentje heeft Wicky al meerdere overwinningen behaald in de klasse L2 dressuur. Bijna elke proef hebben zij gewonnen met vele winstpunten. Binnenkort zal de overstap gemaakt worden naar de klasse M1.Sweet Forest June Rose helemaal op haar plekEnkele weken geleden is June vertrokken naar haar nieuwe ruitertje die haar in bruikleen heeft. Het was een kleine verhuizing want June staat nu gestald bij de buren.

Haar pas 9 jarige ruitertje Kiara heeft inmiddels haar eerste (onderlinge) wedstrijd in de B dressuur gereden met een resultaat van 179,5 punten. Keurige proef met een klein foutje in de galop maar voor deze nog zeer jonge combinatie zeer goed gereden.


Magic's Wicked Queen Kringkampioen

In het outdoor seizoen wisten Jette en Wicky bijna alles te winnen in het L1 en waren geselecteerd vor zowel de Brabantse kampioenschappen en de Hippiade waar ze ook in de kopgroep eindigden.
Tijdens het indoor seizoen doen ze dit fijntjes over in de klasse L2. Met het kringkampioenschap al op hun naam zijn ze wederom geselecteerd voor het Brabants Kampioenschap!


Joke van Roon-Vogelzang overleden

Op 25 november hebben wij helaas afscheid moeten nemen van Joke van Roon. Bijna 25 jaar geleden kocht ik Sweet Forest Wizard van haar en heb altijd een goed contact gehouden. Haar jonge pony's werden hier op stal opgeleid en verkocht. Vele Sweet Forest pony's heb ik mogen opleiden en heb ontzettend veel van de pony's en van Joke geleerd.
Ik ben Joke heel erg dankbaar voor de pony's die zij mij heeft gegeven en alle adviezen omtrent de fokkerij. Onze "pony vriendschap" is uitgegroeid tot een hechte vriendschap en ik zal haar ontzettend missen.

 Rust zacht lieve Joke.


Sweet Forest June Rose op de New Forest Sportdag

Sweet Forest June Rose (SF Wizard x Molenaars Golden King) net 3 maanden onder het zadel bij Roxy Hillegers op de New Forest Sportdag. Niet in de prijzen maar wel super gelopen met Sportpony en de Gymkhana. Mooie ervaring voor een groene pony die een dikke 10 op makheid krijgt, ook een stukje crossbaan draait ze haar hoef niet voor om!


Magic's Wicked Queen 5de met de vereniging op de Hippiade
Magic's Wicked Queen door naar de Hippiade

Wicky en Jette zette hun beste beentje voor op de Brabantse kampioenschappen. Met de vereniging wisten ze verenigingskampioen Brabant te worden en behaalden hiermee hun ticket voor de Hippiade!

Individueel grepen ze net naast de prijzen en het overkampen maar met 65% in de klasse L1 en een 10de plaats van de 58 deelnemers alsnog een hele mooie score.

Tjico kampioen op de CMKNa een fantastische RK ging Tjico vandaag op herhaling op de CMK. In de rubriek wedstrijdregisterpony's wist hij de kampioenstitel te bemachtigen! Met zijn stralende 12 jarige eigenaresse Roxy mocht hij als beste wedstrijdregister pony huiswaarts keren. Ook dit keer met prachtige prijzen!

In verband met het warme weer van de afgelopen dagen hadden we besloten onze "opa" Sweet Forest Wizard in de wei te laten staan en niet deel te laten nemen aan de leiding rein defilé. Wel mocht zijn 6 jarige amazone Candy haar erelint bij het secretariaat komen halen. Super geregeld door het New Forest Pony Stamboek.

Eén kleine domper op deze mooie dag, de volwassen mannen met hun ponytjes die strijden op leven en dood op zo'n dag. Tot 2 keer aan toe wordt de 12 jarige Roxy en haar pony Tjico ondersteboven gerend door een man met pony en daarachter een even fanatiek exemplaar met klappende zweep. Beste heren, wij fokken kinderponys en stimuleren de kinderen met hun pony's naar de keuring te gaan, koop een KWPN'er en loop je eigen leeftijd onderste boven!

Succesvolle dag op New Forest keuring te Sint Oedenrode
Na jaren van afwezigheid waren wij dit jaar weer vertegenwoordigd op de New Forest keuring. Een zeer leuke dag en ook zeer succesvol.

Onze 24 jarige hengst Sweet Forest Wizard zette zijn beste beentje voor in de rubriek Leading Rein met zijn 6 jarige amazone Candy van der Helm, begeleid door haar moeder Wendy van der Helm.  Met een gemiddelde score van een 8.7 werd deze combinatie 2de met slechts een halve punt verschil met de nummer 1. Wizard, Candy en Wendy zijn hiermee aangewezen voor de CMK te Ermelo.

De door ons opgeleide New Forest ruin Tjico (v: Woodrow Carisbrooke) wist een 1ste premie te bemachtigen bij de wedstrijdregister pony's en is daarmee ook aangewezen voor de CMK te Ermelo.

Ook in de rubriek Young Handlers wist Tjico met zijn eigenaresse en voorbrenger Roxy Hillegers in de prijzen te vallen en mag in de rubriek naar de CMK.

Of het nog niet genoeg was wisten Roxy en Tjico ook de rubriek Bestgaande rijpony te winnen.

Foto's: Arlette Beukenkamp
Magic's Wicked Queen en Jette onverslaanbaar


Ondanks dat Jette en Wicky nog maar kort een combinatie zijn hebben zij zich alle wedstrijden in de prijzen gereden met scores boven de 195 punten. De gereden wedstrijden zijn alle selectie wedstrijden voor de Brabantse Kampioenschappen geweest en hebben zich daarmee geselecteerd!

13 augustus zullen wij ze komen aanmoedigen op de Brabantse Kampioenschappen.

Sweet Forest Imari Utrechts kampioen
Sweet Forest Imari (v: Sweet Forest Solomon) wist met haar amazone Sanne Vork het Regiokampioenschap Utrecht in de klasse BD te behalen en zijn daarmee geselecteerd voor de Hippiade!
Imari en Sanne starten tevens in de klasse M2 dressuur en zullen binnenkort de overstap naar de klasse Z1 maken.

Imari is eerder zeer succesvol uitgebracht door Sanne haar zus in de klasse Z1 dressuur. Tevens is Imari winnaar van de rubriek Dressuurbelofte tijdens de New Forest Pony Sportdag!

Sweet Forest Donovan in de prijzen
Sweet Forest Donovan (v: Sweet Forest Wizard) is sinds kort een combinatie met Silke Meijer. Op hun allereerste wedstrijd wisten zij 3 winstpunten, een 1ste en een 5de prijs te behalen in de BD dressuur!
Tevens werd een keurig foutloos BB parcours gesprongen.

Donovan werd eerder uitgebracht door Silke haar oudere zus Inge in de klasse L dressuur en L springen en hebben deelgenomen aan de Hippiade.

Magic's Wicked Queen start zeer succesvol in het L1

Nog maar kort zijn Jette de Jong en Magic's Wicked Queen een combinatie. Net zadelmak kwam zij eind 2015 onder het zadel bij Jette, die haar in een paar maanden keurig heeft opgeleid naar de klasse L1 dressuur.

Op 7 mei maakten zij hun debuut tijdens CH Halsteren wat resulteerde in 202 en 191 punten en ook een 1ste prijs in de klasse L1!

Dropshot vervolgd haar carrière in Italië


De 10 jarige Dropshot is na een glansrijke springcarrière in Nederland verkocht naar Italië waar ze ook in de springsport zal worden uitgebracht.

Dropshot is geboren als Floreline, dochter van Sweet Forest Wizard uit een Carlo merrie.

Dropshot is uitgebracht in de klasse Z springen. Was Gronings kampioen in de klasse M en wist op de New Forest Pony Sportdag de titel beste SGW pony te bemachtigen.

Sweet Forest Wizard met pensioen


Qua sport was Wizard al enige jaren met pensioen, hij geniet nog wel van een regelmatige bosrit maar werken hoefde hij allang niet meer.

Inmiddels is hij bijna 24 jaar oud en heeft afgelopen winter een zware operatie ondergaan. Hij is inmiddels weer zo fit als een hoentje maar dit heeft ons toch doen besluiten hem nog maar beperkt in te zetten voor de fokkerij. Uiteraard zullen wij hem voor onze eigen merries wel inzetten maar nog maar zeer beperkt voor merries van derden.

Indien u in 2016 toch graag met Wizard wilt dekken kunt u contact met ons opnemen over de mogelijkheden.

Magic`s Wicked Queen heeft haar ruitertje gevonden

Magic's Wicked Queen is afgelopen week vertrokken naar haar nieuwe adres en ruitertje.

Jette de Jong zal haar verder opleiden en gaan uitbrengen in de dressuursport. De pas 11 jarige Jette heeft zelf 2 jonge pony's die zij ook helemaal zelf opgeleid heeft en succesvol uitbrengt in de klasses L en M dressuur.Rust zacht lieve FairytaleOp 1 oktober hebben wij tot ons grote verdriet afscheid moeten nemen van Magic's Fairytale.

Tot haar zevende jaar heeft zij succesvol in de sport gelopen en het gebracht tot de klasse M1 dressuur. Helaas kreeg zij op haar zevende last van een oude blessure die zij op tweejarige leeftijd had opgelopen bij een stom ongelukje.

Haar laaste acht jaren heeft zij als gezelschap gediend voor haar moeder Wizard's Magic. Samen brachten zij Magic haar veulens groot en Fairytale was de beste pleegmoeder die de veulens zich maar konden wensen.

Fairytale heeft ons helaas geen veulens gebracht. In verband met een te zware belasting van haar geblesseerde been hebben wij niet met haar gefokt.

Het afgelopen jaar kreeg ze steeds meer last van haar blessure en na een mooie zomer op de wei hebben we besloten haar te laten gaan.

Rust zacht lieve Fairytale!

Sweet Forest Zorro verkocht.

De 5 jarige allround New Forest ruin, Sweet Forest Zorro, is verkocht aan een dame die lange afstandsritten en jachten met hem wil rijden. Zorro genoot bij ons van de bosritten en is hier helemaal op zijn plaats.

Succesvol Fries kampioenschap voor Sweet Forest Donovan

Sweet Forest Donovan (Sweet Forest Wizard x Sweet William) en zijn amazone Inge Meijer waren zeer succesvol op de Friese Kampioenschappen. Met hun viertal behaalden ze de 1ste prijs en hiermee een afvaardiging voor de Hippiade. Individueel behaalden ze een mooie 2de en 4de plaats in de klasse D-L1 dressuur.

Kenzo 4de op de Brabantse Kampioenschappen


Kenzo (Sweet Forest Wizard) behaalde met Anne Verbakel een mooie 4de plaats op de Brabantse Kampioenschappen in de klasse BD springen met 2 foutloze parcoursen. Hiermee staan zij als reserve voor de Hippiade.

Sweet Forest Donovan Kringkampioen D L1

Sweet Forest Donovan (Sweet Forest Wizard x Sweet William) en zijn amazone Inge Meijer vielen dik in de prijzen tijdens het kringkampioenschap dressuur klasse D L1.

Wij wensen Inge en Donovan veel succes op Friese Kampioenschappen !

Dropshot Gronings Kampioen MD springen

Dropshot (Sweet Forest Wizard x Carlo) en haar amazone Celeste van der Poel wisten het Gronings Kampioenschap MD Springen te behalen.

Wij wensen Celeste en Dropshot veel succes op het NK !

Nog een prachtige dochter voor Sweet Forest Wizard
Op 9 april is Sweet Forest Wizard vader geworden van dit stevige rastypische merrieveulen, Leap of Faith Misty.

Haar moeder is de New Forest merrie Teunishoeve Show Girl (v: Oosterbroek Francois).

Fokker: Jolanda Engels, België.

Merrie en veulen zijn te koop!

Tjico ClubkampioenDe 5 jarige Tjico (v: Woodrow Carisbrook) is met zijn eigenaresse Cassidy Bron Clubkampioen 2014/2015 klasse B dressuur geworden bij Manege de Jong.

Wij hebben Tjico als 3 jarige aangekocht bij zijn fokker en hem opgeleid. Sinds 1,5 jaar is hij in het bezit van Cassidy die al vele prijzen met hem heeft behaald. Als kroon op de klasse B behaalden zij het Clubkampioenschap en zullen hun volgende wedstrijd starten in de klasse L1.

Kleinzoon voor Sweet Forest WizardOp 14 juni 2015 is dit mooie palomino hengstveulen geboren, Koomen's Vingino. Zijn moeder is de NRPS merrie Tara, een dochter van Sweet Forest Wizard uit de NRPS merrie Haya. Voor het vaderschap van deze heer tekend de cremello hengst Knedo Athos.

Ondanks dat Sweet Forest Wizard "slechts" de opa is, is ook dit veulen weer herkenbaar aan de kol en de puntoren die Wizard bijna standaard doorgeeft.

Fokker van Koomen's Vingino is de fam Koomen te Uitgeest.

Foutloos rondje voor Dropshot SGW Vinkega
De New Forest merrie Dropshot (v: Sweet Forest Wizard) springt met haar eigenaresse Celeste van der Poel Internationaal maar ze staan ook hun mannetje in de SGW.
In Vinkega maakten ze een mooie foutloze ronde.

KNHS Divoza Kampioenschap Jonge Dressuurpony's

Voor jonge dressuurpony’s wordt jaarlijks het KNHS-Divoza kampioenschap georganiseerd, in samenwerking met het Nederlandse Welsh Pony en Cob Stamboek (NWPCS), het Nederlands New Forest Pony stamboek (NF) en het Nederlandse Rijpaard en Pony Stamboek (NRPS). Doel is de aanleg als dressuurpony op jonge leeftijd te toetsen en de fokkerij van sportpony’s te stimuleren.

Aan het kampioenschap en de voorafgaande selectiewedstrijden kunnen vier- vijf- en zesjarige pony’s deelnemen die behoren tot de categorie C of D. De wedstrijden staan open voor alle pony's, ongeacht stamboek.

Klik hier voor meer informatie en het inschrijfformulier

Prachtige dochter voor Sweet Forest WizardOp 27 mei is Sweet Forest Wizard vader geworden van dit prachtige merrieveulen, genaamd Fayenna.

Haar moeder is de Engelse merrie Anderwood Pina Colada (v: Furzey Lodge Zennica).

Fokker: fam. Harteveld te Schipluiden.

Winnaar gratis dekking

Vele leuke inschrijvingen ontvangen met goede merries! Helaas kan er maar 1 de winnaar zijn en krijgen de overige inschrijvers 10% korting op het dekgeld als dank voor hun inschrijving.

De gratis dekking is gewonnen door Hannelore Morang Vinke te Haarlem.

Gratis dekking Sweet Forest Wizard
Ook in 2015 geven wij weer 1 gratis* dekking weg!
Alle merries mogen worden ingeschreven, ook als het geen New Forest merrie betreft.

Wat moet u ervoor doen?
U hoeft alleen een email te sturen met uw gegevens en die van uw merrie (bv door een kopie van het stamboekpapier toe te voegen), aangevuld met een motivatie waarom uw merrie in aanmerking komt voor de gratis dekking.

U kan inschrijven t/m 31 maart!

Klik hier om u in te schrijven voor de gratis dekking


*De dekking ter waarde van 200,00 euro krijgt u gratis, eventuele overige kosten zoals stalling, etc. zullen wel in rekening gebracht worden.
Ponyspringrubrieken 18+ ruiters
Fokkers van D-pony’s zijn aan het onderzoeken of het haalbaar is om ponyspringrubrieken op te zetten voor ruiters van 18 jaar en ouder en deze officieel door de KNHS te kunnen laten erkennen.

Dit initiatief kwam tot stand omdat fokkers van D-pony’s tegen het probleem aanliepen dat ruiters vanaf het achttiende levensjaar niet meer mogen starten in de ponyrubrieken. Voor bijna alle springcombinaties valt dan het doek. Veel amazones en ruiters stappen over op een paard, omdat het technisch gezien niet haalbaar is om met een pony tussen de paarden te starten. Bij de dressuur kan dit uiteraard wel.

Een andere reden voor de fokkers om 18+ ponyspringen op te zetten is dat veel ruiters en amazones niet willen of kunnen overstappen naar de paarden. Om van 18+ ponyspringen een officiële KNHS-wedstrijdklasse te kunnen maken, moet er genoeg animo zijn. De fokkers zijn op zoek naar ruiters en amazones die wedstrijden willen blijven rijden met hun D/E-pony. De combinaties moeten elkaar fysiek gezien niet in de weg zitten.

Wie (bijna) volwassen is en een (verdere) springsportcarrière ambieert met zijn D/E-pony (in eigen categorie), kan een mail sturen naar 18plusponyspringen@gmail.com. In de mail graag een omschrijving van de situatie van de amazone en ruiter, met de volgende punten:
– Leeftijd van de amazone/ruiter;
– Categorie pony;
– Huidige springklasse;
– De doelen die de amazone/ruiter met haar/zijn pony voor ogen heeft;
– De reden waarom de amazone/ruiter niet kan of wil starten bij de paarden.

Ook zien de initiatiefnemers ideeën, reacties, etc. graag tegemoet, die eveneens naar hetzelfde mailadres gestuurd kunnen worden. De initiatiefnemers gaan bij genoeg animo samen met de KNHS kijken of de mogelijkheden er zijn om de wedstrijdklasse voor ponyruiters van 18 jaar en ouder op te gaan zetten.

Jolie succesvol in Frankrijk

De door ons gefokte New Forest merrie Jolie (Sweet Forest Wizard x Sulaatiks Vivaldi) is in eerste instantie verkocht naar een Nederlands gezin waar de kinderen haar onder het zadel reden en de ouders aangespannen. Voor de amper vierjarige Jolie was dit allemaal wat veel, wat in “verkeerd gedrag” resulteerde en haar in de handel heeft doen belanden. Hierna waren wij het spoor 5 jaar bijster. Tot wij een week geleden bericht kregen uit Zuid-Frankrijk, Jolie is al 5 jaar in het bezit van een Franse familie waarvan de jongste dochter haar met veel succes in de springsport uitbrengt.

Zo met de kerst voor de deur, is dit een mooie kerstgedachte. Een goed gefokte en correct beleerde New Forest pony verloochent haar achtergrond niet!

Dropshot wint Eventing Pony op de New Forest Pony Sportdag

Met een mooi puntenaantal weten Dropshot (v: Sweet Forest Wizard) en Celeste de rubriek "Eventing Pony 7 jaar en ouder" te winnen op de New Forest Pony Sportdag. Maar liefst 13 combinaties wisten zij achter zich te laten.

In het DM springen wisten zij ook een foutloos parcours af te leggen, met helaas een foutje in de barage vielen zij hier net buiten de prijzen.

Dropshot Reserve Kampioen Noordelijke SGW Kampioenschappen
Nog maar enkele weken zijn Dropshot (v: Sweet Forest Wizard) en Celeste een combinatie. Het reserve kampioenschap op de Noordelijke SGW kampioenschappen is in een mooie aftrap van hun SGW carriere.

Sweet Forest Donovan op de Hippiade 2014
Sweet Forest Donovan (v: Sweet Forest Wizard) en Inge maken deel uit van het team van de Freuleruiters, die op het Friese Kampioenschap 2de zijn geworden en geselecteerd voor de Hippiade. Op de Hippiade wisten zijn een mooie 7de plaats te veroveren.

Prestatiepredikaat voor Dropshot
Het Nederlands New Forest Ponystamboek heeft het Prestatie predikaat toegekend aan de 8 jarige Dropshot (v: Sweet Forest Wizard)  voor haar prestaties met Berber Dijkman in de klasse
Z springen.

Dropshot wordt inmiddels uitgebracht door haar nieuwe eigenaar/amazone Celeste van der Poel in de klasse M springen.

Op de New Forest Pony Sportdag op 27 september as. zal het predikaat Sportpony worden uitgerijkt en zal de huldiging plaatsvinden.

Inschrijving New Forest Pony Sportdag geopendNew Forest Pony  Sportdag 2014

De inschrijving voor de Nationale New Forest Sportdag is geopend! De New Forest Sportdag wordt gehouden op zaterdag 27 september op de terreinen van het KNHS centrum in Ermelo.
De inschrijving sluit op 25 augustus 2014, of eerder als een rubriek vol zit.

Je kan deelnemen aan de volgende onderdelen:
Dressuur / Springen / Mennen / Sportpony / Dressuurbelofte / Eventing pony / Gymkhana

Klik hier voor alle informatie en het inschrijfformulier

Sweet Forest Donovan in de prijzen op CH Harich
In de klasse L1-D dressuur behaalden Donovan en zijn amazone Inge de eerste prijs met maar liefst 197 en 184 punten. Met springen zaten zij helaas net buiten de prijzen.

Nieuwe Website online


Het werd na 7 jaar weer eens tijd om de website in een nieuw jasje te steken.

Op en aanmerkingen zijn uiteraard welkom.
Kleindochter voor Sweet Forest Wizard
De NRPS merrie Zazou is een van de weinige nakomelingen van Wizard die niet voldoet aan het "prototype Wizard", donker van kleur met een kol. Zazou heeft van haar moeder de roankleur meegekregen en van Wizard het koffievos, dat maakt haar tot een koffievos roan, een prachtige en vrij zeldzame kleur. Afgelopen maand is zij moeder geworden van een schitterend merrieveulen, Djinti Feline (v: Djamai du Bois). Het is een generatie overgeslagen maar jawel, een koffievosje met een kol!

Sweet Forest Wizard op het NRPS Gala te Assendelft

Met zijn succesvolle kinderen en kleinkinderen bij het NRPS was Wizard 1 van de genodigde hengsten op het NRPS Gala. Met zijn 22 jaar liet hij zich nog op en top zien aan het publiek en kon onder luid applaus de ring verlaten.

De gratis dekking is gewonnen door Marga Klaver uit Hippolytushoef,


Kenzo & Maartje rijden een super parcours op Indoor Brabant

Een super parcours gereden door deze jonge amazone met haar ook nog jonge pony. In een volle hal een keuring parcours met slechts 1 balkje. Hiermee vielen ze buiten de prijzen maar haalde wel een mooie 26ste plaats van de 42 deelnemers.

Maak kans op een gratis dekking van Sweet Forest Wizard!

Op 30 maart as. wordt het NRPS Gala 2014 / Hengstenshow gehouden op Hippisch Centrum De Delft te Assendelft. Diverse clinics en (hengsten) shows georganiseerd door het NRPS, afdeling Noord Holland met diverse rassen, zowel paarden als pony´s.

Sweet Forest Wizard zal zich presenteren tijdens het NRPS Gala 2014. Van elke deelnemende hengst wordt er 1 gratis dekking verloot. De loting is geldig voor elke merrie, ongeacht het ras dus ook als uw merrie geen NRPS merrie is, kunt u het formulier invullen!


Hengstenfolder 2014 online

De hengstenfolder van Sweet Forest Wizard 2014 staat online.

Uw merrie is ook dit jaar weer van harte welkom!

Floreline > Floor > Dropshot

In 2006 werd deze zwarte parel geboren als Floreline (Sweet Forest Wizard x Carlo) bij haar fokker Hannelore Morang. Enkele jaren later werd ze uitgebracht door Jildou Agricola onder de sportnaam Floor. Met Jildou wist Floor de klasse M springen te bereiken.
Onlangs is Floor omgedoopt naar Dropshot en wordt onder deze naam uitgebracht in het Z springen door Berber Dijkman.

Sunday succesvol in de aangespannen sport

De 7 jarige Yvon's Sunday Morning (Sweet Forest Wizard) wordt succesvol uitgebracht in de aangespannen sport door zijn eigenaar Peter Wilhart in de klasse 3 tweespan pony's.