Sweet Forest Wizard
  New Forest Prestatie Hengst


Fokkerijgegevens

Geboortejaar:       1992
Fokker:                Mw. J. van Roon-Vogelzang, Utrecht
Kleur:                   Donkere (koffie) vos
Schofthoogte:       1.46
Pijpomvang:         19
GW percentage:   0%
Myotonie vrij
Sweet Forest Wizard 21990. prestatie Sweet William 36 ps.f.h. Oosterbroek Arthur 5 pref Brookside David 2475
Gaythorn Minx 7 ster
Furzey Lodge Perfection 127 pref Monkshorn Bimbo 3508
Furzey Lodge Sandy II 9376
Sweet Forest Kathleen 1886 Katric Cavelier 4958 Holly Prince Rupert 2922
Hincheslea Regina 7004
Silverlea Mazurka 12391 Silverlea Prince Charming 666
Silverlea Angelita 5531

Prestatie Dressuur Hengst

Wizard is één van de betere Sport-Pony-Hengsten die we in Nederland hebben. Op 7-jarige leeftijd reeds Z-dressuur geklasseerd (tussen de paarden!) onder de NVDR amazone Amber de Jong. Hiervoor zijn zij in September 2000 gehuldigd door het Nederlandse New Forest Stamboek en heeft Wizard zijn Prestatie-Predikaat gekregen.
In 2004 is Wizard gestart door de ponyamazone Miriam Saleh die wederom in de klasse Z dressuur met hem geklasseerd was en altijd in de prijzen reed. Onder Miriam Saleh heeft Wizard tevens in de klasse M gesprongen. Wizard is dus DUBBEL PRESTATIE DRESSUUR!

Goedgekeurd voor het leven

Hoewel Wizard in Nederland geboren is, heeft hij een goedkeuring van het Engelse moederstamboek "The New Forest Pony Breeding & Cattle Society" en is door het Nederlandse New Forest Stamboek erkend voor het leven als f-hengst.
Goedkeuring van een Nederlandse hengst door het Engelse stamboek is uniek en bewijst dat Wizard over alle eigenschappen en kwaliteiten beschikt die van dit Engelse ras verwacht mag worden.

Prestatie-Bloedlijn

Wizard is een zoon van Prestatie Fokhengst Sweet William en de Engelse importmerrie Sweet Forest Kathleen. Sweet William staat bekend als leverancier van uitstekende sportpony's, waaronder de EK dressuurpony "Blikkenburger Polly" en was winnaar van de door het Zweedse New Forest Stamboek beschikbaar gestelde ereprijs voor de beste in Nederland gefokte hengst. Wizard komt dus uit een bewezen prestatie sport lijn.

Karakter

Behalve Dekhengst & Prestatiehengst, is Wizard de kinderpony bij uitstek!
Nog nooit eerder heeft een dekhengst deelgenomen aan de Leading Rein, maar Wizard liep op de New Forest Fokdag 2002 te Beesd, met zijn 7 jarige amazone door de ring alsof het gewoonste zaak van de wereld was, terwijl de overige deelnemende pony’s merries waren.

Nakomelingen van topkwaliteit!

Wizard geeft duidelijk zijn stempel op zijn nakomelingen. Zowel in kleur, type, karakter en bewegingen. Ook in combinatie met andere rassen geeft Wizard kwaliteitsvolle pony's. Zowel bij het New Forest als het NRPS stamboek hebben zijn nakomelingen kampioenstitels weten te bemachtigen, oa. in 1999 de regionaal NRPS kampioen en in 2006 de regionaal New Forest veulenkampioen. Meerdere kinderen en kleinkinderen lopen zeer succesvol in de (dressuur) sport. Tevens was in 2007 een nakomeling geselecteerd voor het KNHS Kampioenschap Jonge Dressuurpony's. In 2008 leverde Sweet Forest Wizard de ruinenkampioen op de RK regio West. Ook zijn Wizard zijn nakomelingen zeer in trek in het buitenland, in 2010 is er een jonge Wizard geëxporteerd naar Canada, in 2012 naar Frankrijk en in 2016 naar Italië.